Anda Nak Kahwin Tiga?

Salam semua kawn2 dan juga pembaca blog setia Mah@mahu di harap lebih sihat dan sejahtera hendaknya. Baca tajuk entry hari ni jer ramai lelaki dah tetelan air liur hehehe... Entry ni agak serius tapi ia ada menfaat pada kita semua selaku pengguna agar tidak tertipu. Namun kita sebagai penulis blog juga patut lebih perihatin kepada perkara2 yg boleh mandatangkan bahaya kepada pengguna. Bukan sekadar nak kaut untung sahaja, kabur mata bila dpt tawaran mahal untuk iklan. Nasihat Mah@mahu untuk diri sendiri gak ni...

Ini bukan lah sindiran atau kutukan atau nak menjatuhkan mana2 pihak tapi kalau anda tgk pada tajuk iklan ini apa anda rasa...


Mesti menarik bukan, ramai lelaki luar sana akan tergila2 untuk mengklik iklan tersebut bukan. Tgk daripada segi bahasa, strategi marketing pengiklanan ini memang cukup bagus. Tapi tidak sebagus product yang hendak di jualkan. Ia adalah produk kekuatan batin lelaki sebab tu tajuk nye Anda Nak Kahwin Tiga?

Namun Mah@mahu nak tgk kesahihan produk ini yg makin berleluasa di jual secara online. Terutama iklan secara online kat akhbar tablot no 1 negara, mcm2 product untuk tenaga batin ada. Tapi tahukah kita akan kesahihannya. Maka bagi mendapat kepastian itu Mah@mahu sendiri telah menghantar kepada pihak Bahagian Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mendapat kepastian adakah produk ini di daftarkan atau telah menjalani ujian dari mereka.

Ini jawapan yg Mah@mahu terima cukup mengejutkan....

Klik untuk membaca lebih jelas
Cukup gerunkan kesan sampingan yg kita tak nampak. Hanya letak iklan sahaja hidup boleh musnah kalau salah pilih. Tambahan lagi blog2 yg dah ramai pembaca dari pelbagai peringkat umur. Blogger sekrang dah jadi mcm public figure kepada masyarakat paling dekat di hati masyarakat. Jadi isu2 mcm ni kena tgk agar kita tidak di tuduh sebahagian daripada perosak negara. Mana tak iklan product yg tidak daftar dah tu tidak di sahkan benar2 sihat bahaya tu.

Mungkin pihak berwajib perlu pantau serius tentang iklan2 yg tidak senonoh di laman sesawang sekarang. Jng kita lihat yg di tampal atau di gantung kat tiang elektrik atau tepi2 jalan sahaja. Tapi yg betul2 depan mata dalam talian ini tidak langsung di ambil tindakan. Sama2 kita ambil ikhtibar tentang isu ini. Sama2 beramal dan sama2 menjaga keamanan negara. Berbloglah secara sihat...