Mee Sup Menu Berbuka

Dah masuk puasa ke 5 dan hari minggu mcm ni rehat kat rumah pun best dan seronok. Hari ni tak buat apa so plan nak mask untuk berbuka. Apa nak masak pun tak tahu tapi teringin nak makan Mee Sup. Maka proses membeli barang2 untuk memasak bersama housemate. 


Antara bahan2 nak memasak di sediakan sebelum kerja memasak dimulakan. Dah mcm pertandingan MasterChef lak walaupun tak dpt masuk Top 40 sedih. Tapi tak apa tetap tak akan putus asa untuk memasak. So dah sediakan semua bahan ni masak lah dengan kehandalan sendiri hehehe. Ni pun hasil didikan bonda tersayang kalau tak tak pandai masak gak, terima kasih mak.


Ni hasil dah siap masak dan dihidang untuk dimakan bersama housemate. Memang tak sbr nak rasa masakan sendiri, akhirnya tercapai hasrat juga untuk memasak mee sup ni. Hari ni lah nikmat berbuka paling best sekali lah dapat masak dan makan dengan puas sekali Alhamdulillah...


Kalau nak resepi kena email ok heheh tak ada lah tak pandai sgt masak sikit2 boleh lah. Tunggu masakan yg lain lak ok.. Selamat berpuasa.

0 comment... add one now