Tajuk Filem Baru 'Tukar Kemaluan'

Berani matikan mereka, tak tahu apa yg ada dalam fikiran mereka ni. Nak kata tak ada didikan agama siap pakai tudung lagi semasa dimahkamah. Dimana silap dan dimana salahnya didikan agama. Sungguh memalukan dan mengaibkan. Bukan setakat keluarga malah agama yg suci ini juga terus dicalarkan dengan tindakan memetingkan diri sendiri ini.

Tak tahu lah kalau dia org ada baca atikel ini nak terus marah dan terus membenci blog ini aku tak tahu. Tapi pada pandangan aku setiap tindakan korang kena fikir jauh dan juga fikir tetang kesan pada diri sendiri. Nak tukar jantina ini bukan perkara main2. Ini akan melibatkan akidah seseorang tu terus terpesong. Aku bukanlah ustaz nak menghukum mereka tapi anda tahu sendirikan.
Terkejut aku dengar berita mlm tadi pasal kes seorang transeksual yg telah membuat pembedahan kemaluan untuk bertukar jantina dari lelaki kepada wanita. Kalau dah tukar tu nak buat mcm mana jng nak menyesal ni siap nak fight kat mahkamah untuk menukarkan jantina dalam kad pengenalan. Kalau dah berani melawan hukum Allah S.W.T apakan pulak hukum yg dibuat oleh manusia. Seram sejuk lak bila dgr berita itu dunia akhir zaman.

Aku ada juga kawn dalam golongan yg digelar 'pondan','nyah' dan byk lagi ni. Aku tahu kenapa mereka berfikiran begitu, tapi nak salahkan dia org tak juga mungkin nanti dah dpt hidayah akan berubah lah meraka. Yg tu masih boleh diundur lagi tapi kalau dah bedah kemaluan dan tukar kepada yg lain tu parah. Entah tak tahu nak ckp mcm mana kalau dah tukar tu terima lah tapi alang2 dah tukar jantina tukar sekalilah agama terus lagi bagus kot. Selamat berblog.....


   

{ 10 comments.. read them below or add one }

Iklanneka Iklanneka 26 May, 2011
"Entah tak tahu nak ckp mcm mana kalau dah tukar tu terima lah tapi alang2 dah tukar jantina tukar sekalilah agama terus lagi bagus kot" Yang Ni Aku Setuju... :)
alexa yussida alexa yussida 26 May, 2011
ade terbaca kat paper psl ni..gila la..haih stakat nk jd lembut tuh bole la dimaafkan dah naluri tp jgnla smpai hilang akidah terus...suka suki je kan tukar kejadian
biruMerah biruMerah 26 May, 2011
urmm...songsang la kan..bab potong2 nie..aii...mmg celah la..ader cantik2 g potong...adoii
nub nub 26 May, 2011
sesuka hati jaa nak tukaq.. haha
sweet_apple sweet_apple 26 May, 2011
moga Allah memberi hidayah kepada mereka.
not irene not irene 26 May, 2011
yang perenggan atas tu semua saya boleh terima.

bab yang suro tukar agama sekali tu, baik kamu tarik balik. tak pasal2 dapat dosa free bila orang mengikut saranan kamu. seolah2 kamu menggalakkan pula.
Misz Nuriz Misz Nuriz 26 May, 2011
dunia skrg..mcm2..hmmm
^ Uncle Syaf ^ ^ Uncle Syaf ^ 26 May, 2011
ntah la mady...

1. pandangan uncle pun same gak, tak kesah ko lembut ke ape ke tapi jangan nk tukar jadi pompuan betol... kerje gile, melawan takdir..ni siap2 nk fight2 pulak kat mahkamah

2. then, ade sesetengah ni bile masyarakat duk kutuk pandai nk marah , kecik hati, padahal dieorang yg pilih jalan macam tu, kalau tak berani kene kutuk, jangan jadi penagih dadah, so bile dah pilih untuk pakai macam perempuan, ubah itu ini, terime je, mereka yg pilih jalan tu kan

3. aku lebih senang dengan adik2 yg berserdehane, yes Tuhan dah jadikan lembut, so tak payah nak tambah kelembutan tu dengan menambah nambah aksi, gaya & bersuare supaye satu tempat/kedai dengar suare manje mereke...no, itu tak bagus. kire dibuat-buat pulak, tak perlu over, bersederhane sahaje, so masyarakat pun "mungkin" lebih respect & mudah untuk menerima.

4. tapi ape2 pun terpulang kepade individu itu sendiri, masyarakat luar pun tak perlu terlalu pandang rendah atau mencaci, dan golongan ini pulak tak perlu terlalu over sampai menukar-nukar itu & ini, tak best... syukur dengan ape yg ade.

just my opinion, uncle harap tak de yg terase ok :), chill guys :), uncle just nak kite hidup aman, masyarakat boleh menerima golongan itu , dan golongan itu pun boleh bergaul dengan masyarakat...baru cool kan, baru 1 malaysia :), sorry pada yg terase :)
Darkbatman Darkbatman 26 May, 2011
dunia dah nak kiamat..
ahmad ahmad 26 May, 2011
geli betul hahahaha uwekkk
bawak la bertobat