Facebook Lak Menipu..

Setelah tersebarnya kes penipuan daripada Reader Digest sekrang pulak org2 kat luar tu menggunakan pulak laman sosial yg popular untuk menipu penggunanya. Mudah dengan menghantar masej di dalam Inbox anda dan menyamar untuk menarik pengguna Facebook supaya percaya. Aku ada dpt email yg berbunyi bergini tgk lah sendiri dan nilai.
Susah nak percaya terlalu byk cara penipuan yg boleh digunakan. Kalau tgk inbox yahoo dan gmail hari2 penuh jer dengan masej2 penipuan. So apa tindakan kita sebagai pengguna supaya tidak menerima email2 yg tidak berguna ini lagi. Tapi pihak kerajaan Malaysia telah mengambil tindakan untuk kita mengelak dari perkara2 penipuan ini melalui Cyber Security Policy.




   

{ 10 comments.. read them below or add one }

faiz faiz 09 March, 2011
bahaye btol zaman sekarang...takut org yg kurang pengetahuan dlm dunia internet ni sng tertipu...
Kazen Kazen 09 March, 2011
mcm2 berlaku hari ini...dan mcm2 trick depa buat
princeduyong princeduyong 09 March, 2011
makin canggih teknologi.....makin canggih la manusia menipu... ;)
taufiq helios taufiq helios 10 March, 2011
byk la gossip dalam facebook..dulu nk tutup...skang yang ni pulak..hehe
SitiNurIzzati SitiNurIzzati 10 March, 2011
lowh ! cam gitu pun ada..tp,fb sye stakat nie xde lak kes2 pnipuan camnie..tp,sye nie xmudah tertipu;P
Adzriel AB Adzriel AB 10 March, 2011
akak selalu ignore je email2. camni.
dLa dLa 10 March, 2011
ade je nk nipu org kan