Facebook Lak Menipu..

9:00 PTG Maha Mahu 10 Comments

Setelah tersebarnya kes penipuan daripada Reader Digest sekrang pulak org2 kat luar tu menggunakan pulak laman sosial yg popular untuk menipu penggunanya. Mudah dengan menghantar masej di dalam Inbox anda dan menyamar untuk menarik pengguna Facebook supaya percaya. Aku ada dpt email yg berbunyi bergini tgk lah sendiri dan nilai.
Susah nak percaya terlalu byk cara penipuan yg boleh digunakan. Kalau tgk inbox yahoo dan gmail hari2 penuh jer dengan masej2 penipuan. So apa tindakan kita sebagai pengguna supaya tidak menerima email2 yg tidak berguna ini lagi. Tapi pihak kerajaan Malaysia telah mengambil tindakan untuk kita mengelak dari perkara2 penipuan ini melalui Cyber Security Policy.




   

Anda juga suka post ini...

10 ulasan:

  1. bahaye btol zaman sekarang...takut org yg kurang pengetahuan dlm dunia internet ni sng tertipu...

    BalasPadam
  2. mcm2 berlaku hari ini...dan mcm2 trick depa buat

    BalasPadam
  3. makin canggih teknologi.....makin canggih la manusia menipu... ;)

    BalasPadam
  4. byk la gossip dalam facebook..dulu nk tutup...skang yang ni pulak..hehe

    BalasPadam
  5. lowh ! cam gitu pun ada..tp,fb sye stakat nie xde lak kes2 pnipuan camnie..tp,sye nie xmudah tertipu;P

    BalasPadam
  6. akak selalu ignore je email2. camni.

    BalasPadam
  7. ade je nk nipu org kan

    BalasPadam