Cik, En, Tuan & Puan Mana Satu??

8:30 PG Maha Mahu 9 Comments

Entry ni adalah entry rehat2 jer tak berat tapi agak juga penting kena kongsi. Antara korang semua ni blogger mesti mcm2 status, I mean yer lah bujang dah bekeluarga masih dara atau sebagainya. Pada korang semua apa gelaran yg paling korang sukan di gelar oleh rakan2 atau kawan2 dalam blog ni. Mungkin ada setengah wanita lah terutama dah berkahwin suka gelaran Mama, Puan dan berbagai lagi. Ada juga lelaki yg suka di panggil abg atau bro.


Tapi mcm mana korang classifikasikan gelaran ni kepada rakan blogger yg tidak di kenali status meraka. Ye lah kadang2 tgk blog mcm blog wanita ada bunga2, ada widget yg cantik dan byk tapi padahal blog lelaki. Dan sebaliknya juga kepada wanitakan. So setakat ni mcm mana korang nak tentukan gelaran kepada rakan2 blogger ni. Nak tahu meraka ni Cik, En, Tuan & Puan. Kalau ada Dato, Datin ker mana tahukan heheheh..

So aku pun kadang mungkin masih ramai lagi kawn2 blogger tak tahu sebenarnya status aku. Ada gak beberapa blogger yg gelar aku Cik. Nasib baik bukan Puan atau Datin mati lah aku. Tapi yg pasti aku ni dah bagitahu bahawa aku ni blogger lelaki. Pasti gelaran tu En. kerana aku ni masih bujang trang tang tang hehehehhe...Nak mantion bukan CIK ok huhuh mesti korang rasa kalau Encik letak lah En. tak kan tak pernah isi borang kan heheheheh.. So lepas ni jng panggil Mah@mahu cik ok panggil En tu kira boleh di terima lah... Bukan apa nak org tahu bahawa I'm the man ok..


Anda juga suka post ini...

9 ulasan:

  1. aik lelaki ka?alamak baru taw la bro..hahahaha =))
    singgah cni..

    BalasPadam
  2. mmg tau dah lama kau lelaki.. hehehe

    BalasPadam
  3. hahahahah sape yang panggil hang cik tu??? dia ngat hang pompuan kot :P

    BalasPadam
  4. baik encek!! ekekeke.

    ada gak blogger girl, aku pgil der..hohoho..
    ikut mood gak la..
    kalu aku rasa nak sopan, ber saya awak or berkita awak..

    tapi kadang gini la.
    aku ko jek... kuang ajaq..silap2 encik ni lg tua dari saya..
    hahahaha..

    ahaha..tgok..bercampur aduk dah.~

    BalasPadam
  5. Baiklah En. Maha. Hari ini KC tahu sudah. haha ..

    BalasPadam
  6. kdg2 jadi masalah gak bende ni..

    BalasPadam
  7. ummi lbh suka org panggil ummi=ummi je :) walaupun ada yg lbh muda/tua dari ummi, tp ummi selesa bila dipanggil ummi.

    blog ummi ni, orang masuk je dah tahu empunyanya seorang ibu sbb blog ummi banyak kisah2 ummi dan anak.

    BalasPadam