Lelaki Maskulin Masih Ada Ker ?

Dalam dunia ni byk sgt spekulasi kepada gaya lelaki sekrang. Kalau Nampak begaya dengan style uptodate nya mesti akan cakp metroseksual atau selalu di labelkan Gay. Kalau lelaki yg menjaga kesihatan atau suka ke gym membuat badan akan di labelkan lelaki gatal. Mcm2 lah tomahan di berikan namun diri sendiri lebih kenali siapa meraka dan peduli pada apa org nak ckp. Bagi aku sebagai lelaki keserdehanaan adalah penting dan tidak terlalu menunjuk2 akan mendatangkan fitnah.


Itu cuma mukadimah sahaja yg sebenarnya aku nak tolong kawn blogger ini, dia da menganjurkan satu contest Pencarian Lelaki Maskulin untuk tahun ini. Bukan dari majalah maskulin tapi dari blog DuniaLelakiMaskulin. Dalam matlamat untuk mencari lebih ramai lelaki kacak bergaya dan berpotensi untuk ditampilkan. Insyallah kalau beruntungan akan dpt jadi model bukan kat majalah tapi kat blog DuniaLelakiMaskulin ok lah tu glamor apa..

Model asal DuniaLelakiMaskulin
Cite sikit pasal blog DuniaLelakiMaskulin aku selalu follow dan juga mengikuti perkembangan blog ini kerana ia mengupas isu2 bekaitan lelaki yg berguna kepada kita kaum adam ini. Segala info yg di postkan di olah untuk lelaki lebih mudah faham. Ia juga mengandungi tips kesihatan, penjagaan kesihatan, dan juga kelebihan tubuh lelaki. Namun masih byk ruang yg boleh dibaiki dalm blog ini. 

Gambar ehsan dari Darkbatman.com
Kembali kepada pencarian tadi, dah nama pun contest pasti ada hadiah yg menanti pemenang pilihan, berupa wang tunai dan juga barangan penjagaan lelaki. Wow menarik walaupun tak sehebat mana hadiah tapi kira ok lah untuk permulaan ini kan. Harap lepas ni adalah sponser yg sudi menyemponserkan hadiah lebih besar kepada contest ni huhuhuhuhu.. Untuk maklumat lanjut leh la ke laman web DuniaLelakiMaskulinini ok. Hanya untuk lelaki sejati sahaja…. Selamat berblog..



{ 22 comments.. read them below or add one }

.:padie_eyla:. .:padie_eyla:. 12 February, 2011
seksi yawwww mas2kulin nie. hak3
M Naz AR M Naz AR 12 February, 2011
lelaki maskulin sentiasa ada..hehe


http://belongtonazrul.blogspot.com/2011/02/jodoh-itu-bukan-urusan-kita.html
Shukjessa Shukjessa 12 February, 2011
ohhh aku tak dapat ler nak join, muke tak kacak, body pon dah macam bapak orang wahahah.

kalo zaman2 diploma dulu boleh la aku masuk, mase tu tgh fit kuikuikui skang ni fat je lebihh... adoyai bile tah nak mule misi menyihatkan badan dari fat yang ade nih.

p.s: badan beso2 (muscle) sgt ni payoh gak, nak pakai baju pun susah asek ketat je nak koyak. alkisah benar time aku gila nak besarkan lengan dolu2 sampai kemeja semua tak muat.
ZWAN SABRI ZWAN SABRI 12 February, 2011
tringin nak masok contest tu tapi aku x cukop maskulin la plak.. huhu





MySuaraBlog: Jom Korek Hidung
ilham_un ilham_un 12 February, 2011
x semua perempuan camtu k..depent pada seseorang...
E.d.Y E.d.Y 12 February, 2011
aku xlayak masuk..haha
Farhana Jafri Farhana Jafri 12 February, 2011
love it!! nmpak yough and macho.. xd la rse takut klau kluar.. tpi skrg mkin rmai ikut trend laki korea.. jambu je~~ laki mlayu lagi ssuai ngn gaya maskulin! sgt hnsem!! ^^
dD Fabulous | sitekateki dD Fabulous | sitekateki 12 February, 2011
aku nak jadi judges bleh x? nak masuk x sesuai kategori, cutting layak utk ANTM jew, ala2 Adriana Lima je...

motip ada pic abg darkbatman kat situ...
bantalbucuk bantalbucuk 12 February, 2011
memang suka lelaki maskulin..tapi tak minat sangat yang terlampau tough..sedang2 je.. ^_^
Intan Maizura Ibrahim Intan Maizura Ibrahim 12 February, 2011
hi...thx to be my follower..tajuk entry ni nice hehe
SyahmiFikri SyahmiFikri 12 February, 2011
hahaha.. no words to be explained..

tapi mmg camtuh.. nak jumpa lelaki yg biasa2 susah sgt beb!!
CNEN AFI (dream chaser) CNEN AFI (dream chaser) 12 February, 2011
maskulin tu boleh jadik subjektif jugak. depend on tafsiran memasing.
So Shy Lady So Shy Lady 12 February, 2011
maskulin tu maknanye kemas+kualiti+tulin

thanx folo,sis folo juga
Hidaya Sarbini Hidaya Sarbini 12 February, 2011
thanx yerr sbb tnya pndapat sy ciri2 lelaki maskulin..

entah..sy tak taw. sy suka tgk lelaki yg bdn tough tp tak la ketul2 sgt sbb takot..hehe
pa yg pasti tak suka yang kurus =)
padlie padlie 12 February, 2011
Takleh nak join.. tak layak..
Tunggu pemenangnya nanti..
Syafiq Rosli Syafiq Rosli 13 February, 2011
haha..kadang2 orang cpt slah aggp..