Banyak Sangat Lah Naik Menyampah...

Salam semua and selamat pagi. Tahun baru dah 6 hari meninggalkan kita begitu pantas masa berlalu kan.. Tak sedar segalanya perlu cepat supaya kita tidak terlambat. Hari ni pun hujan renyai2 dan juga cuaca mendung seolah-olah memanggil ku tido heheheheh.. Tak boleh kena keja and blog kena isi gak kan. Tapi tu lah tak tahu nak tulis apa kadang2. Nak cari ilham bukan senang nak dpt content yg terbaik dan berkualiti nak bagi org baca, mcm juga surat khabar. Hari2 ada jer isu nak cite kadang2 tak penting pun isu tu tapi di gembar-gemburkan..

Entry ni bukan lah sebenarnya nak menyampah pada surat khabar... Tak ada menyampah mana2 pun tu saja jer letak gimik. Tapi betul gak dah mcm terlalu byk sgt. Sampai kadang2 tak ada apa pun nak letak, cuma buat entry and lepas tu tinggalkan link. Korang yg biasa masuk mesti tahu kan trand2 untuk GA (Giveaway) atau Contest kat blog ni.... Bukan aku menyampah atau tak suka masuk contest, aku sendiri masuk gak contest. Cuma kadang2 mcm tiada matlamat pun. Yer lah buat entry semata2 untuk letak link contest dan pastu kena tag ramai. Isi tak ada, lepastu buat cabutan bertuah. Semua tu strategi marketing kata org. Dah syarat nak tak nak kena ikut, kata nak hadiahkan ehheheheheh...

Tahniah lah pada korang yg ada idea nak buat contest kat blog ni. Sekurang2nya memeriahkan lagi blog korang dan juga menambah ramai follower. Paling seronok blog yg memang kaki contest (mcm aku hehehe) dapat hadiah walaupun hadiah biasa jer. Pemberian org perlu kita hargai kan. Cuma satu jer perkara yg agak muskil kat contest di blog ni... Setiap keputusan yg telah dibuat hanya di umumkan dlm blog jer, tak ada contact pemenang melalui email ker, atau comment kat blog mereka yg menang. At least dia org dpt tahulah adakah dia org menang atau tidak kan. Cuba tgk pada contest2 kat luar (bukan dlm blog) setiap penganjur akan mengumumkan pemenang dan juga menghubungi pemenang tak kiranya melalui email ker, call ker atau apa2 saja cara agar pemenang tahu. Itu akan memudahkanlah process penyerahan hadiah dan juga tidak ada pihak yg tertinggal maklumlah blogger2 ni pun ada keje mereka sendiri bukan 24jam nak mengadap blog jer kan.

Anywhere good luck to other blog yg buat contest and juga kepada meraka yg rajin menyertai contest (mcm aku hehehe). Semoga lebih meriahlah industri blogger tempatan. Wah dah boleh panggil industri ker.. kan dah mcm jadi satu organisasi yg besar lak aku tgk blogger sekarang. Selamat berblog ......



Banyak Sangat Lah Naik Menyampah...

{ 7 comments.. read them below or add one }

Khairul Antasha Khairul Antasha 06 January, 2011
lagi best kalo contest tu bagi hadiah yg kta tak duga..hehehe..
atie atie 06 January, 2011
hehe..sy mls nak bercontest sebenar ye,.tp klu org tag buat jugak..erm..pastu kena tag org..huhu..malas btul
ZWAN SABRI ZWAN SABRI 06 January, 2011
Aiseyh, satu Idea yang bagus.. HAHA
Daniela Daniela 06 January, 2011
kdg2 ade contest yg seronok utk dijoin =)
Hezesuze Hezesuze 06 January, 2011
no no no no....weols akan make sure email pada pemenang katakan dia bertuah huhu

kalo nan ado jawapan makanye kita kasi lelong itu barang huhu
NuSaNa NoSa 91 NuSaNa NoSa 91 06 January, 2011
ha'ah la kn.. betol tuh.. sbb kdg2 ada blogger yg tatau dia menang.. xpasal2 xdpt adiah.. hu3~ =.="
Mohd Shahrul Hafizi Mohd Shahrul Hafizi 07 January, 2011
Aku jarang join contest. Tengok kepada hadiah juga. Hehehe.

Tapi tak dinafikan trend sekarang masing-masing bloggers nak buat Peraduan.

Tak kisah. Yg penting penganjur ikhlas nak bagi hadiah.