Strawberry Coklat - [Makanan]

Hari tu my housemate ada pergi bercuti selepas buat keje kat Gua Musang, pergi bercuti kat Cameron Higland. So biasa lah kalau dah pergi sana mesti bawa pulang cenderamata dan juga buah-buahan daripada tanah tinggi tu wajib. Housemate aku ni bawa lah pulang dua pek strawberry, sedap mkan walaupun agak sedikit masam bak kata org lah kalau bawa turun bawah mesti masam walaupun letak dlm peti sejuk.


Dah ada strawberry ni apa lagi teringin nak buat Strawberry Coklat, yg menjadi makanan kegemaran artis no satu negara Dato Siti Nurhaliza. Gigih pergi ker Giant untuk membeli coklat bar untuk di masak dan dicairkan. Harus lah lepas ni dpt lak mana dato yg minat org makan Strawberry Coklat huhuhuh.. Sapa2 nak resepi boleh lah email ok hehehe.. kat sini aku letak gambar Strawberry Coklat yg telah dihasilkan sendiri... sedapppp..



   

5 comments.. read them below or add one

vict vict 02 November, 2010
hmmm... kalau pegi cameron, ada satu gerai tu memang jual stoberi coklat... dia cucuk stoberi kat lidi 3 bijik, mcm satey gituu, pastu kalau kita nak beli dia pun celup dalam coklat cair...

hishh!! dah terliur pulak dah...
PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET 03 November, 2010
hi, tertarik tengok tajuk strawbery coklat. memang sedap. kalu choc dia pekat lagiiii sedap... kalu beli dkt luar rasanya satu cucuk 3 ke 4 ringgit kalau tak silap.;)
amy, pb.
z o u l z o u l 03 November, 2010
sapekah housemate mu itew?
comel sgt kah mcm datuk K kekdahnya?
sehingga ingin meniru mknan favourite tok T