ENVEEUS.COM & Contest Pertamanya - [Contest]

ENVEEUS.COM


Aku tak pernah tahu sgt pasal blog ni sehingga aku terbaca blog ni apabila aku blogwalking. Aku tertarik dengan apa yg cuba di hidangkan oleh pemilik blog ini kerana ia mengenakan isu2 semasa dan juga perkara2 yg terkini untuk tatapan pembaca blog tempatan dan juga antarabangsa. Isu byk kepada dunia hiburan dan juga sosial masyarakat. Tapi cara penceritaannya tersendiri dengan hasil karangan yg unik dan menarik. Itu pandangan aku lah secara keseluruhan blog ini. Aku suka layari and baca entry2 dia simple and mudah di fahami.


Yang pasti blogger wanita ni mesti satu tabiat yg tak leh di tinggalkan iaitu shopping. Dalam blog Enveeus.com ni gak ada satu tab khas untuk shopping. Dalam tu ada terdapat barang2 peribadi dan juga barang yg nak dijual. Tapi satu jer persamaan antara blog ni dengan blog aku iaitu identiti pemilik menjadi rahsia heheheheh... penting kan.... Semoga blog ini terus success dan berjaya mencapai matlamat utama berblog ok..

Contest Pertama

Sebenarnya itu adalah sedikit intro sempena dengan contest yg di ajurkan oleh tuan blog Enveeus.com. Dengan hadiah yg cukup hebat dan mudah untuk di ikuti oleh sapa2 yg nak sertai. Ada 2 ketegori contest ni pertama Malaysia Blogger dan kedua Non-Malaysia Blogger iaitu internationallah.. Wahh meluas target tuan blog ini untuk pesertanya sampai satu dunia hehehehe...


Syarat2 contest leh tgk kat sini aku post sekali untuk rujukan sapa2 yg nak sertainya....
  1. Mesti lah menjadi follower di 'Google Friend Connect'
  2. Buat satu entry mengenai contest ini dan juga ENVEEUS.COM. Pastikan anda link kan entry tu kepada  "http://www.enveeus.com". Post entry anda boleh menggunakan dua bahasa English or Bahasa Malaysia.
  3. Add tuan blog di Facebook or/and Twitter
  4. Setelah semua seledai boleh lah letak link entry anda di Malaysian entries (untuk peserta Malaysia) dan di International entries (untuk peserta bukan Malaysia).

Senang bukan syarat2nya semua aku dah ikuti dan patuhi semoga aku dpt lah menang hadiah2 yg ditawarkan nak tahu hadiah2nya pulak kat bawah ni...


  Blogger Malaysia
 Blogger International 

Pertama   : RM200 tunai
                Satu entry khas untuk blog pemenang

Kedua     : RM150 tunai
               Blog pemenang akan dilinkkan selama 
               15 hari

Ketiga     : RM80 tunai
               

Pertama      : USD25 tunai
                    10,000 EC credits

Kedua        : USD15 tunai
                    5,000 EC credits

Ketiga        : USD 10 tunai
                   2,500 EC credits


Hadiah Istimewa :
  1. Berkongsi pertandingan ini dalam Facebook dengan rakan-rakan anda atau / dan Retweet pertandingan ini pada Twitter untuk pengikut-pengikut anda kerana HIGHEST referrer akan menang satu bulan (30 hari) Ruang iklan halaman sesawang PERCUMA pada rencana sisip saya dan satu jawatan bertulis mendedikasikan pemenang. Hadiah Khas Ini adalah untuk satu (1) pemenang dari salah satu antarabangsa atau Malaysia kemasukan Bloggers. Hanya dibuka untuk tidak Private Facebook dan akaun Twitter. .
  2. Entry yg paling kreatif akan memenagi hadiah misteri juga!

Itu adalah antara hadiah yg ditawarkan so kepada sapa2 nak joint masih ada lagi peluang terbuka sehingga tarikh tutup pada 30 September 2010 lepas raya hehehehe.. Sempat nak makn kuih raya dulu pastu dpt ilham masuk contest ni ok hehehehe...Jang lupa masukan juga banner ni kat entry anda...






6 comments.. read them below or add one

nas nas 03 September, 2010
maak aii..
lumayannyer tawaran dye...sudahlah banyak lak dye bagi..siap ader terbuka kepada penyertaan antarabangsa lak..bagus2 :)
AngahSayang2314 AngahSayang2314 03 September, 2010
amboi..amboii ada contents lumayan ke?? macam tak caya jer
A-Y-I-E A-Y-I-E 05 September, 2010
Alamak.. banyaknya syarat yang perlu di ikuti.
1. follower
2. Add facebook / twitter.

BLOG-AYIE[dot]com
Bella Enveeus Bella Enveeus 05 September, 2010
terima kasih kerana menyertai peraduan saya.. yup, hope there will be a good outcome for you by October.. :) good luck ya!
Bella Enveeus Bella Enveeus 05 September, 2010
@A-Y-I-E,

syaratnya tak lah banyak mana, hanya tekan dua tiga butang sahaja untuk menjadi follower kan? tidak susah right? plus, ia untuk kemudahan "judges" meneliti entries semua.. sebab saya bukan judge. judges adalah mereka2 yang sponsor duit untuk contest ini..

oh, follow di Google Friend Connect is compulsory. however, untuk twitter/facebook, sekiranya anda tak berminat untuk memenangi highest referrer prize and think you can bag the 1st/2nd/3rd prize then tak perlu lah add..

that's about it..
Afzainizam Afzainizam 06 September, 2010
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
--==--Salam Aidilfitri---==--
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..