ENVEEUS.COM & Contest Pertamanya - [Contest]

9:00 PG Maha Mahu 6 Comments

ENVEEUS.COM


Aku tak pernah tahu sgt pasal blog ni sehingga aku terbaca blog ni apabila aku blogwalking. Aku tertarik dengan apa yg cuba di hidangkan oleh pemilik blog ini kerana ia mengenakan isu2 semasa dan juga perkara2 yg terkini untuk tatapan pembaca blog tempatan dan juga antarabangsa. Isu byk kepada dunia hiburan dan juga sosial masyarakat. Tapi cara penceritaannya tersendiri dengan hasil karangan yg unik dan menarik. Itu pandangan aku lah secara keseluruhan blog ini. Aku suka layari and baca entry2 dia simple and mudah di fahami.


Yang pasti blogger wanita ni mesti satu tabiat yg tak leh di tinggalkan iaitu shopping. Dalam blog Enveeus.com ni gak ada satu tab khas untuk shopping. Dalam tu ada terdapat barang2 peribadi dan juga barang yg nak dijual. Tapi satu jer persamaan antara blog ni dengan blog aku iaitu identiti pemilik menjadi rahsia heheheheh... penting kan.... Semoga blog ini terus success dan berjaya mencapai matlamat utama berblog ok..

Contest Pertama

Sebenarnya itu adalah sedikit intro sempena dengan contest yg di ajurkan oleh tuan blog Enveeus.com. Dengan hadiah yg cukup hebat dan mudah untuk di ikuti oleh sapa2 yg nak sertai. Ada 2 ketegori contest ni pertama Malaysia Blogger dan kedua Non-Malaysia Blogger iaitu internationallah.. Wahh meluas target tuan blog ini untuk pesertanya sampai satu dunia hehehehe...


Syarat2 contest leh tgk kat sini aku post sekali untuk rujukan sapa2 yg nak sertainya....
  1. Mesti lah menjadi follower di 'Google Friend Connect'
  2. Buat satu entry mengenai contest ini dan juga ENVEEUS.COM. Pastikan anda link kan entry tu kepada  "http://www.enveeus.com". Post entry anda boleh menggunakan dua bahasa English or Bahasa Malaysia.
  3. Add tuan blog di Facebook or/and Twitter
  4. Setelah semua seledai boleh lah letak link entry anda di Malaysian entries (untuk peserta Malaysia) dan di International entries (untuk peserta bukan Malaysia).

Senang bukan syarat2nya semua aku dah ikuti dan patuhi semoga aku dpt lah menang hadiah2 yg ditawarkan nak tahu hadiah2nya pulak kat bawah ni...


  Blogger Malaysia
 Blogger International 

Pertama   : RM200 tunai
                Satu entry khas untuk blog pemenang

Kedua     : RM150 tunai
               Blog pemenang akan dilinkkan selama 
               15 hari

Ketiga     : RM80 tunai
               

Pertama      : USD25 tunai
                    10,000 EC credits

Kedua        : USD15 tunai
                    5,000 EC credits

Ketiga        : USD 10 tunai
                   2,500 EC credits


Hadiah Istimewa :
  1. Berkongsi pertandingan ini dalam Facebook dengan rakan-rakan anda atau / dan Retweet pertandingan ini pada Twitter untuk pengikut-pengikut anda kerana HIGHEST referrer akan menang satu bulan (30 hari) Ruang iklan halaman sesawang PERCUMA pada rencana sisip saya dan satu jawatan bertulis mendedikasikan pemenang. Hadiah Khas Ini adalah untuk satu (1) pemenang dari salah satu antarabangsa atau Malaysia kemasukan Bloggers. Hanya dibuka untuk tidak Private Facebook dan akaun Twitter. .
  2. Entry yg paling kreatif akan memenagi hadiah misteri juga!

Itu adalah antara hadiah yg ditawarkan so kepada sapa2 nak joint masih ada lagi peluang terbuka sehingga tarikh tutup pada 30 September 2010 lepas raya hehehehe.. Sempat nak makn kuih raya dulu pastu dpt ilham masuk contest ni ok hehehehe...Jang lupa masukan juga banner ni kat entry anda...






Anda juga suka post ini...

6 ulasan:

  1. maak aii..
    lumayannyer tawaran dye...sudahlah banyak lak dye bagi..siap ader terbuka kepada penyertaan antarabangsa lak..bagus2 :)

    BalasPadam
  2. amboi..amboii ada contents lumayan ke?? macam tak caya jer

    BalasPadam
  3. Alamak.. banyaknya syarat yang perlu di ikuti.
    1. follower
    2. Add facebook / twitter.

    BLOG-AYIE[dot]com

    BalasPadam
  4. terima kasih kerana menyertai peraduan saya.. yup, hope there will be a good outcome for you by October.. :) good luck ya!

    BalasPadam
  5. @A-Y-I-E,

    syaratnya tak lah banyak mana, hanya tekan dua tiga butang sahaja untuk menjadi follower kan? tidak susah right? plus, ia untuk kemudahan "judges" meneliti entries semua.. sebab saya bukan judge. judges adalah mereka2 yang sponsor duit untuk contest ini..

    oh, follow di Google Friend Connect is compulsory. however, untuk twitter/facebook, sekiranya anda tak berminat untuk memenangi highest referrer prize and think you can bag the 1st/2nd/3rd prize then tak perlu lah add..

    that's about it..

    BalasPadam
  6. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    --==--Salam Aidilfitri---==--
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

    kelantan...
    Make ikke cicoh budu
    Jange lupo tamboh satar
    kelik rayo taksir laju
    Nanti rayo dale sepita

    Terengganu...
    Makang ubi jamang jepong
    Makang kepok cicah cuke
    Bulang pose mung bengong
    Bulang raye mung gile

    Pahang...
    Sepadan Pahang ada kasino
    Nasi dagang ikan patin
    Jange mu masam muko
    Raya makan rendang sadin

    Johor...
    Cegitu cegini awak suke
    Awak suke kite cerie
    Esok luse hari raye
    Sama-sama bersuke rie

    Melaka...
    Hawau kau berak merate
    Kaki bengkak ulau patok
    Kalu balik naik kerete
    Jangan pandu kalau ngantok

    N. Sembilan...
    Masak lomak cili api
    Campo dongan daun turi
    Hari rayo kolumpo sopi
    Tinggal penyamun dongan pencuri
    org kolumpo jgn kocik ati!!)

    Selangor/K.Lumpur...
    Wa cakap lu wa tak tau
    Tapi wa tipu sama lu
    Raya jangan buat tak tau
    Angpau ada bagi gua dulu

    Perak...
    Gulei tempoyak ikan mayong
    Deroyan busok tebok tupei
    Pandu hemat ingat kampong
    Ase(Asal) teman selamat sampei

    Kedah...
    Aloq Staq terketaq-ketaq
    Lapaq perut makan pau
    Macam mana tak ketaq
    Kena paksa bagi angpau

    Penang...
    Nasi kandaq kedai mamak
    Anak mami juai pesemboq
    Lepaih raya jgn dok triak
    Kalu ceti mai kot dapoq

    Perlis...
    Padangbesaq kecik aja
    Tempat siamlalu lalang
    Hari raya kita berbelanja
    Jangan sampai menambah utang

    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    BalasPadam