Gelagat Pets - [Pets]

3:19 PTG Maha Mahu 13 Comments

Seronok sgt bila dah ada bela pets sendiri ni. Namanya "AVA". Pets ni keluarga bunny yg baru 1 bulan lahir dari keturunan baka apa entah aku kurang periksa Firstime bela pets bunny ni jadi penyeri dlm hidup walaupun bukan aku punya sepenuhnya. Tapi rasa mcm ada tanggungjawab lak kena jaga bagi makan. Dah lah dia kuat gigit surat khabar dan juga cabel habis semua nak gigit kalau time lapar hehehehe. Sekali sekala tgk geram lak kadang2 marah gak tapi makan nak class makan hanya apel dan carrot yg lain tak mau kopak aku.

  Ni lah bilik ava tido buat sementara heheheh..

Bunny ni abg aku dpt dari kawan dia sebeb bunny dia dah byk so boleh minta. Katanya lepas raya nak dapat seekor lagi untuk teman si AVA ni sian dia sunyi heheh makin riuh lah rumah tu nanti. Korang layan lah pic2 yg aku sempat ambil tgk gelagat si AVA ni hehehehe...
Dia suka main lari2 kat ruang tamu

Ni taman mainan dia kat belakang kabinet tv heheheh

Kalau penat kat depan ni lah AVA akan tido

AVA ni paling suka gigit tikar ni habis semua dia gigit





Anda juga suka post ini...

13 ulasan:

  1. hehehe...

    join r kakimotong.ning.com... hehe semua animal lover kat sane... ahaks~

    dulu pernah bela arnab~ sekejap jeh~ pahtu mati~ T.T

    BalasPadam
  2. e...geram tgk muka dia..
    aku pun ada bela arnab...tpi biasa2 je la...
    ni dia jom usha
    http://mia-erova.blogspot.com/2010/06/my-rabbit.html

    BalasPadam
  3. cumelllllll..
    mcm arnab jerk!!

    BalasPadam
  4. comel comel .. Ava nie spesis Mix Angora berbulu lebat di atas kepala dan pipi HAHHA tu yg Ava suka gosok2 pipi dia :D

    BalasPadam
  5. kami mmg berminat nak bela arnab anggora..kat mana nalk beli murah..hehe

    BalasPadam
  6. baru jer terpikir pasal arnab tadi..hihi

    BalasPadam
  7. comel...
    dlu penah gak bela arnab, dekat 20 ekor gak la..
    pas2 bapak kucing mkn abis wk2 mlm...huhu

    BalasPadam
  8. alalala tomeynyeee :D

    BalasPadam
  9. waa...mujur xmati kene karen sbb suke mkn kabel...ngeee...

    BalasPadam
  10. comey nye...

    salam ramadhan yek

    BalasPadam
  11. Dia ni memang nakal aktif sikit habis semua dia panjat. Nak dpt baka ni kat Melaka murah RM50 seekor yg kecik..

    BalasPadam