Emak Aku Lagi Hebat - [Contest]

Rupa2nya sebelum ini yg aku duk promote daripada youthsays pasal video seorang emak kepada anaknya adalah sebuah pengiklanan dari sebuah perbankan. Baru aku tahu selepas aku tgk video balas anaknya si Mohd Khairuddin tu kepada maknya nak tgk video tu tgk kat bawah ni.


Siap si anak tu ada buat blog sendiri lagi hehehehe. Dalam blog tu ada lah tulis pasal mcm mana nak merancang ekonomi sebagai pelajar. Mcm2 gak lah faedah boleh kita dapat nak tahu kena layari laman web nya di http://mohdkhairuddin.com/. Siap ada contest lagi dlm tu sapa2 blogger nak sertai boleh menang wang tunai sehingga RM3,000.00, byk tu. 


So aku apa lagi tak lepas peluang tu nak sertai gak. Nak tahu apa aku tulis pasal mak aku jom baca kat bawah ni hehehehhe...
`
`
`
`
`
`
`
`
`
Ni kisah aku ngan mak aku secara peribadi kerana mak aku ni seorang yg paling best dlm hidup aku. Masa dulu ayah aku seorang shj yg kerja dlm keluarga semasa aku masih kecil. So ayah aku ni penjimat orgnya kerana zaman dulu susah nak cari duitkan. So ayah aku ni dah byk keje dia buat aku syg ayah aku. Tapi mak aku ni lagi hebat. Selalunya aku akan minta duit kat ayah aku melalui mak aku. Ye lah kalau aku minta direct kat ayah aku memang ada seribu satu soalan akan ditanya kerana dia tak nak aku membazir. Bila aku minta duit kat ayah aku, tup tup mak aku yg kasi duit siap bagitahu aku lagi rahsiakan kepada ayah aku. Wahhh terkejut aku mak aku rupanya byk gak duit dia mana dia dpt. Dalam diam rupanya mak aku ni adalah buat keje sikit2 walaupun aku tahu mak aku ni suri rumah sepenuh masa. Mak aku ni rupa2nya telah menjadi agent perabut kepada org2 kg aku. 

Wahhh hebat mak aku dan juga ada gak lah buat keje2 lain menjual2 barang termasuk lah menyertai skim kutu (bukan skim cepat kaya ok). Pandai gak mak aku ni cari duit sendiri tapi aku kadang2 tak sampai hati nak minta kat mak aku. Namun aku ni jahat gak dah tahu mak aku buat keje partime terus lepas tu aku minta duit kat mak aku hehehehehe sebab mak aku tak tanya byk soalan mesti dia bagi tak banyak pun at list lepas lah untuk aku menampung kehidupan sebagai seorang mahasiswa. Tu dulu masa aku study sungguh manis sgt kenangan mak aku memang mak aku terbaik lah dan dia lah seorang wirawati dlm hidup aku. Sekrang pula tiba giliran aku dan tanggungjawab aku nak kasi mak aku lak duit. 

Sebagai seorang yg telah berkerjaya aku rasa tiba masa aku nak balas jasa mak dan tak lupa ayah aku gak. Ini menjadikn aku lebih berjimat kerana bukan senang nak dpt duit and bertapa susah mak ayah aku dulu nak cari duit untuk membesarkan aku wahhh jadi cite sedih lak. Tapi ini jadi pengajaran kat aku moga2 lepas ni aku tak lupa diri dan tak lupa pada jasa org tua aku yg membesarkan aku. Love you mom and hope u always happy.




2 comments.. read them below or add one

nawza_terbaek nawza_terbaek 18 August, 2010
hahaha...video 2 mang klaka la..hahahaha...sape khairudin 2???selebriti ke??hahaha..btol ke ade petalian ngan mak cik 2???hahahaha
Mohd Shahrul Hafizi Mohd Shahrul Hafizi 21 August, 2010
Ko taknak jadi agen perabut gak ke? Hehehe.