Buah oh Buah - [Aktiviti]

Hujung minggu ni agak byk aktivit dibuat walaupun tak sebesar mana sgt. Hari tu ada terbaca satu entry daripada blogger perihal mkn buah. Kalau bab makan buah ni memang hantu sikit lah time2 musim ni hari tu blk kg saja dah bawa 3 guni buah-buahan ada rambutan, manggis dan langsat. Memang dari kecik suka mkn buah kot tapi syg kat kg tak ada durian tak dpt mkn nak kena beli.


So di kesempatan cuti hujung minggu lepas telah pergi lah pesta Jom Makan Buah anjuran bersama FAMA dan juga MPP yg bertempat di Taman Warisan Pertanian Persint 16 Putrajaya. So gigih lah pergi pada hari pertama dengan my housemate. Pesta ni berlangsung 2 hari dari 7 Ogos dan 8 Ogos.


Malas nak bebel panjang korang tgk lah sendiri ok antara gambar yg sempat diambil kat pesta tu best gak walaupun agak dingin sambutan daripada panduduk tempatan. Jom tgk...

 Selain buah-buahan ada juga pokok sayur dijual untuk hiasan

 Buah nangka kegemaran ku juga

 Pisang besar Pisang Tanduk kot

 Ni adik beradik kepada Rambutan ni Pulasan

 Ni lah buah kegemaran ku Durian

 Ada gak jual hasil process daripada buah-buahan menjadi krepek




2 comments.. read them below or add one

||| PöJìé PööH ||| ||| PöJìé PööH ||| 09 August, 2010
Ko pegi dgn Aizoul ek?
Bestnyerr..
Aku tak bkesempatan nak pi pun ;p

Love,
PojiePooh Abdullah