Peringatan Untuk Teman - [Kesihatan]


Satu hari aku di tawarkan oleh seorang teman untuk menguruskan badan. Aku dipromote untuk membeli sejenis pil kurus badan tapi mcm2 lah dia terangkan. Bagus dan elok untk kurus dengan cepat. Aku ni bukan jenis yg drastik untuk kurus kerna aku tahu aku masih sihat dan boleh buat kerja seperti biasa. Ye lah siapa tak nak badan nampak cantik and menawan setiap org, tapi tak adalah sampai mengambil pil untuk kurus kerana byk kesan sampingan nya kalau tersalah ambil. Tapi pil ni aku tak pasti aku di bagi untuk mencuba berberapa biji so aku try saja and masih peringkat awl tapi aku tak beli.


Ni lah pil yg kawn aku promote

Aku periksa ada tak pengesahan dari Kementerian Kesihatan ada and ada cop lagi Halal. Tapi aku cuma cuba kuantiti yg sikit baru. Aku byk terbaca di akhbar mcm2 kes nak kurus seperti ni.

BAHAYA DIET DRASTIK (Harian Metro) - Norlaila Hamima Jamaluddin
"Antara punca utama ramai gagal dalam program diet ialah ia sukar dipatuhi, penggunaan bahan tidak selamat dan mempunyai kesan sampingan serta kurang berkesan sehingga menyebabkan ramai berasa kecewa apabila jarum penimbang masih menunjukkan angka sama"

KURUS SAMPAI GILA (Kosmo) - Mohd Jamilul Anbia Md Denin
"Penemuan menakutkan apabila muncul sejenis kapsul berbahaya yang dijual khusus bagi menguruskan tubuh wanita, namun sebaliknya didapati menyebabkan beberapa mangsa dimasukkan ke hospital akibat menjadi sewel atau gila selain diserang sakit jantung"

Aku bukan tak benarkan kawn2 nak ambil ubat kurus ni tapi pastikan dia selamat disahkan oleh Kementerian Kesihatan kita boleh cek code ubat tersebut adakah di luluskan atau sebaliknya. Dan juga nak kurus bukan setakat mkn ubat tapi kena gak buat senaman yg berpatutan seperti Joging and ke gym. Ikut kemampuan diri lah paling murah and free joging bukan perlu hari2 tapi cukup sekadar 3 kali seminggu 30minit setiap sessi.


Wah dah mcm pakar kesihatan bukan "pakar sakit puan" ok wakkakaka... Good luck untuk kawn2 yg nak diet and kurus kerana ia nampak menawan bukan untuk mencari perkara2 yg tidak berfaedah ok hehehehe..

Khidmat nasihat dari Mah@Mahu sama2 renungkan dan selamat berblog.

5 comments.. read them below or add one

AZIZUL HASIMIE OSMAN AZIZUL HASIMIE OSMAN 22 June, 2010
pakar kesihatan yg sgt2 sehat..
fitaammmm..
masih mgekal tubuh ramping
ko mampo pkai kebaya ketat?
dgn sanggul buah-buahan
<b>IERA HAJERAH AZMAN</b> IERA HAJERAH AZMAN 22 June, 2010
dulu penah amek ubat pelangsing lepas tu sakit n beat jantung slow dari normal :| walaupon ubat pelangsing ada cop halal dari kementerian halal dan kesihatan T_T
MahaMahu MahaMahu 24 June, 2010
Sapa nak langsing guna kaedah paling selamat... moga2 dpt apa yg dicita2 kan bukan yg di hinakan....
kakaksenduk kakaksenduk 25 June, 2010
budak2 kondo 404 pandan jaya..(padahal flat nk roboh sebelah loji taik) plak gegeh nk gemokkn badan....makan segala jenis makanan,,,minum segala jenis minuman...camtu gak....ajaib x kitorang???hohohoho...(bongkak sekejap)