Kehangatan Piala Dunia - [Sukan]


Rugi lah rasa nya kalau tak buat entry pasal game yg tengah hangat diperkata sekrang ni apa lagi Piala Dunia FIFA 2010 lah lebih kurang 24 jam lagi akan berlangsung perasmian dan juga perlawanan pertama Piala Dunia FIFA 2010. Ayiooo kecoh satu dunia ni pasal pasukan masing2 and dah buat persiapan ni beli jersi lah, kumpul gambar2 pemain lah mcm2 lagi cara kita nak tunjuk kan fanatik kepada bola ni. Tak lupa juga ada yg beli tv besar semata2 nak tgk boleh dengan HD sekrang ni ayioooo sanggup berabih. 



Green Point Stadium
di Cape Town

Tapi tu lah org ckp kalau dah minat apa2 pun boleh aje kan.... Tak kisah lah bola2 tapi tetap team kegemaran I adalah Brazil. Tapi kali ni bukan nak cite pasal Brazil lagi, tu entry next ok tapi kali ni nak cite lah pasal tuan rumah Piala Dunia FIFA 2010 di mana lagi kalau bukan South Africa.



Durban Stadium
di Durban

Nak korang layan antara stadium yg dibina semata-mata untuk memenuhi syarat melayakkan meraka menganjurkan Piala Dunia kali ni. Mcm2 nama and mcm2 bentuk ada so layan lah antara2 pic stadium yg ada ni ok.



Free State Stadium
di Mangaung


Ellis Park Stadium
di Johannesburg


Soccer City Stadium
di Johannesburg


Nelson Mandela Bay Stadium
di Port Elizabeth


Loftus Versfeld Stadium
di Tshwane


Peter Mokaba Stadium
di Polokwane


Mbombela Stadium
di Nelspruit


Royal Bafokeng Stadium
di Rustenburg







   

5 comments.. read them below or add one

Eeqrum Laiel Eeqrum Laiel 10 June, 2010
sorry bro
The Three Lions is my favourite menang World Cup this year..
hehee..

enjoy the game!
AZIZUL HASIMIE OSMAN AZIZUL HASIMIE OSMAN 10 June, 2010
sejak bila minat brazil..motifff?
El-Zaffril El-Zaffril 10 June, 2010
Bila la nak buat kat malaysia fifa ni weh...
Jantan Keparat Jantan Keparat 11 June, 2010
MALASYIA mane??
hahahaha
MahaMahu MahaMahu 11 June, 2010
Tetap Brazil akan menang Malaysia kena tunggu 2020 kot huhuhu...